San Luis Obispo, California

Dignity Health French Hospital Medical Center, New Patient Tower

With the future of the campus in mind, Cuningham made every design decision, placement, and orientation of departments/functions, and material selection to provide the highest level of value with an increase in operational efficiency for hospital staff and patients.

By creating a visitor friendly experience with a new main entry adjacent and tied to the New Pavilion building entry, the design ultimately represents Dignity Health’s renewed branding mission. It is always difficult to move a main front door to the rear of the campus, however, the arrival experience and landscaping enhancements improve the arrivals and provide parking near the new front door. As part of this new entry, the design incorporates a forecourt that embraces the new drop-off that is flanked by outdoor waiting and dining areas with new landscaped environment.

Client: Dignity Health

Studio: Heal

Market: Acute Care, Women's Health, Emergency Department

Size: 86,500 Square Feet

Scope: New Construction

Services: Architecture, Interior Design

Delivery Method: Design-Build

Key Project Contacts: